Bedrijfsmassage

Home / Bedrijfsmassage
BEDRIJFSMASSAGE1

Als bedrijf bieden wij u de mogelijkheid om uw personeel de stoelmassage aan te bieden, dit zal zeker bijdragen aan het algeheel welzijn van uw medewerkers en zelf een positieve uitwerking hebben op het ziekteverzuim. Veel bedrijven waar al stoelmassage wordt gegeven ervaren dat het een goede manier is om spanning en RSI te voorkomen en zo nodig te verhelpen. Stoelmassage geeft ook energie en komt de productiviteit ten goede.

De kosten voor het inhuren van stoelmassage valt onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld voor loonheffingen). Deze vrijstelling geldt als stoelmassage is opgenomen in uw ARBO plan, de massage wordt op werkplek en tijdens kantooruren gedaan en de medewerker geen eigen bijdrage betaald.

Personeel is de ruggengraat van uw bedrijf

Veel bedrijven investeren in vitale en gemotiveerde medewerkers en hebben stoelmassage opgenomen in hun arbobeleid en secundaire arbeidsvoorwaarden. De ervaring leert dat de massage na verloop van tijd zijn vruchten afwerpt. Dit uit zich in een aantal positieve effecten voor zowel de werkgever als de werknemer. Te weten: vermindering van ziekteverzuim, minder spierspanning / stress met als gevolg een beter concentratievermogen en meer creativiteit. Kortom een hogere kwaliteit van arbeid. Lees meer over de effecten van stoelmassage voor uw bedrijf.

Wist u overigens dat een ziektedag van een medewerker al gauw € 300,- kost? (bron CBS) Voor dat geld kunt u een medewerker bijna een jaar laten masseren. Een stoelmassage betaalt zich dus vanzelf terug.

Blij personeel in uw bedrijf

Daar komt nog bij dat werknemers het over het algemeen zeer op prijs stellen als de werkgever stoelmassages faciliteert: dit wordt ervaren als een cadeautje, personeel voelt zich gezien en gewaardeerd en is daardoor meer betrokken bij uw bedrijf.
De massage draagt zodoende bij aan een positievere organisatiecultuur: gemotiveerd en betrokken personeel zorgt voor een fijne werksfeer.

Stoelmassage is aftrekbaar van de belastingen

De overheid vindt reguliere stoelmassage op de werkplek een goede zaak en stimuleert dit door onder bepaalde voorwaarden de stoelmassage voor uw bedrijf fiscaal aftrekbaar te maken. Lees meer over de fiscale voordelen.

Hoe werkt het?

Wij komen naar uw bedrijf of evenement locatie toe en neem zelf alle benodigde materialen mee. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een ruimte voor de stoelmassage: indien mogelijk een aparte kamer met voldoende daglicht en enige rust. Verder een vrij vloeroppervlak van ongeveer 2½ X 2½ meter. Voor elke massage stellen wij een paar vragen om contra-indicaties uit te sluiten.

WAT IS STOELMASSAGE?

Stoelmassage, het woord zegt het al, wordt gegeven op een speciaal daar voor gemaakte stoel met ondersteuning. De persoon kan gewoon alle kleding aanhouden en de massage zal voornamelijk op de rug, nek en schouders gericht zijn.

HOE WERKT HET?

Uiteraard begint het met de eventuele interesse voor de behandelingen vanuit uw organisatie en medewerkers. Voor dat wij langs komen zullen wij u een intake lijst toesturen en met u een datum en tijdstip bespreken. (minimale deelname 4 personen)

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Een stoelmassage duurt 15-20 minuten pp. Het enige wat wij vragen van u is een ruimte met aangename temperatuur (+/- 22 graden). Wij nemen zelf de behandelstoel ed. mee.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Vanaf €22,50 pp. De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig aftrekbaar omdat de belastingdienst stoelmassage erkent als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan.


RSI

De bekendste en meest voorkomende RSI klachten zijn:

 • Muisarm, SMS-duim & Wii-arm,
 • Golfelleboog & tenniselleboog (tennisarm),
 • Frozen shoulder,
 • Aspecifieke CANS,
 • Carpaal Tunnel Syndroom (CTS),
 • Peesontsteking & peesschede-ontsteking,
 • Slijmbeursontsteking (bursitis).

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN RSI?

Voor het ontstaan van RSI is geen eenduidige oorzaak aan te wijzen, het wordt bepaald door een groep factoren. Die hebben gemeenschappelijk, dat ze bijdragen aan het opbouwen van spanning in de nek-, schouder-, arm- en handregio. RSI-klachten zijn dus spanning gerelateerd.

De volgende factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van RSI:

 1. Persoonlijkheid. Hoog streefniveau, alles op tijd af willen maken, moeilijk taken uit handen kunnen geven,
 2. Aard van het werk. Werk waarbij langdurig repeterende bewegingen worden gemaakt zoals typen, knippen en lopende bandwerk,
 3. Taken/taakverdeling. Te weinig afwisseling in taken,
 4. Werkdruk. Weinig of geen tijd voor pauze, psychische druk waardoor een krampachtige houding kan ontstaan,
 5. Werkduur. Langer dan 4 á 6 uur repeterend werk verrichten,
 6. Werkhouding. Het niet goed inrichten van de werkplek, bijvoorbeeld, te laag of juist te hoge stoel, geen armleuningen, beeldscherm niet op de juiste hoogte,
 7. Conditie. Cliënten in een goede conditie, kunnen meer hebben qua belasting,
 8. Regelmogelijkheden. Te weinig zeggenschap over de taakverdeling, geen mogelijkheid tot eigen werktijd indeling en geen pauze kunnen nemen.

Herken RSI klachten op tijd

RSI-klachten worden kortom niet veroorzaakt door een trauma, maar worden altijd in de loop der tijd opgebouwd. Het is dan ook belangrijk alert te zijn en de symptomen tijdig te herkennen om onherstelbare schade te voorkomen.

Moreira Healing werkt uitsluitend op afspraak en heeft geen openingstijden! Voor het maken van een afspraak kunt u mij bereiken op telefoonnummer: +31(0)6 472 84 055 Voor meer informatie over mijn diensten kunt u een bericht sturen via het contactformulier.

Call Now Button