Healing Reiki

Home / Healing Reiki
reiki healing

WAT IS HEALING?

NATUURLIJKE ENERGIEËN BIJVULLEN

We weten dat een wond vanzelf geneest of dat het lichaam uiteindelijk in staat is infecties te bestrijden. Wat een healer doet, is met zijn of haar kracht het proces in het lichaam versnellen. Het lijdt geen twijfel dat healing voor veel mensen en dieren werkt – van alle leeftijden en met alle gezondheidsklachten.

Onze natuurlijke energieën raken uit balans ten gevolge van stress, slechte voeding en negativiteit. Talloze nadelige factoren kunnen het genezende mechanisme blokkeren, zodat het lichaam niet goed kan functioneren. Healing levert de energie die nodig is om lichaam, geest en ziel in balans te brengen en de blokkade van het genezende mechanisme op te heffen. Een healer is eigenlijk een kanaal voor de helende energie, die naar die delen van het lichaam gaan waar het nodig is.

Healing werkt niet alleen op lichamelijk niveau maar ook op het emotionele, mentale, spirituele en zielsniveau. Als healer kun je gericht kiezen op welk niveau je gaat werken. Dit is afhankelijk van je vraag. De healer behandelt de persoon als geheel, door een energie blokkade weg te nemen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

WAT DOET DE HEALING VOOR JOU:

• Voert spanning af en geeft rust in je hoofd
• Pakt angsten en andere emoties aan
• Ruimt blokkades op helpt te gronden
• Brengt het hele systeem weer in balans
• Zorg voor bewustwording van onderliggende oorzaken bij lichamelijke of psychische klachten
• Geeft nieuwe energie
• Vergroot het effect van elke andere therapie, lichamelijk of anderzijds
• Helpt ‘gaten’ in de aura te dichten
• Kan karmische stukken/thema’s opruimen, zodat je veel dichter bij je echte potentieel komt


WAT IS REIKI?

Instinctief wordt vaak Reiki gebruikt door het leggen van de handen op pijnlijke plek. Als moeder controleer je of je kind koorts heeft door je hand op het hoofd te leggen. Door de menselijke aanraking draag je warmte, rust, zorgzaamheid en liefde over. Een levend lichaam straalt warmte en energie uit. Deze energie is de levenskracht. In Japan wordt dit Ki genoemd. Ki is de essentiële levensenergie van de aarde, planeten en sterren. Deze energiebronnen beïnvloeden de Ki van het levende lichaam. Deze energie zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft: mensen, dieren en planten.

De Reiki energie werkt op alle niveaus van de totale mens; lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel. De processen worden versneld in werking gezet, daardoor kan het wel lijken of Reiki niet heeft geholpen. Heb dan vertrouwen dat het wel zijn werk doet, ook al voel je niet direct iets. De energie gaat daar naar toe, waar het nodig is. Als je bijvoorbeeld hoofdpijn wilt behandelen kan het zijn at de buik warm gaat aanvoelen. Dit kan komen omdat de oorzaak van de hoofdpijn dan in de buik ligt, of dat je lichaam bepaalt, dat de Reiki energie eerst zijn werk in de buik moet doen.

GESCHIEDENIS VAN DE REIKI

Reiki is ontwikkeld door dr. Mikao Usui. Hij was een Japanse monnik die leefde en werkte als hoofd van het kleine Japanse Kyoto eind 19e eeuw. Hij was op zoek naar het geheim achter de wonderbaarlijke genezingen van Jezus Christus. Tijdens zijn zoektocht ontdekte hij dat niet alleen Jezus, maar ook Boeddha (543-489 v.Chr.) de gave van genezen had. Boeddhistische monniken vertelden Usui, dat de enige manier om kennis te nemen van de spirituele geneeswijzen bestond uit het zich verdiepen in de leerstellingen van Boeddha, het Pad naar Verlichting. Hij las over de technieken voor energetische heling en de duurzame doorgave ervan aan anderen, maar de theoretische kennis was onvoldoende voor de praktische toepassing.

Na een periode van 21 dagen mediteren en vasten op een berg, ontving Usui de inzichten en de symbolen. Tijdens de afdaling verwondde hij zijn voet aan een steen. Hij legde zijn hand er op en het bloeden stopte en de pijn verdween. Dr. Mikao Usui was dus ‘aangesloten’ op de universele levenskracht, die tegenwoordig Reiki wordt genoemd. Hij was daarmee de eerste Reiki-master van onze tijd.

Rei = kosmische, universele energie
Ki = de levenskracht

REIKI BEHANDELING

Tijdens een behandeling krijgt het lichaam de kosmische Reiki energie, die een diepe ontspanning teweegbrengt en genezingsprocessen in gang zet of versnelt. De energiebalans wordt hersteld, zodat lichaam en geest weer optimaal kunnen functioneren.

WAT DOET REIKI VOOR JOU

• Het bevordert de natuurlijke zelfgenezing
• Vitaliseert het lichaam
• Werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend
• Werkt op alle niveaus, het fysieke, het geestelijke, het emotionele en dat van de ziel
• Brengt de energiehuishouding in evenwicht
• Helpt ons onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken, zodat de oorzaken van onze lichamelijke problemen kunnen verdwijnen.
• Heft blokkades op die ons in ons functioneren.
• Reduceert stress, helpt ons zelfvertrouwen te groeien
• Past zich altijd aan de natuurlijke behoefte van de ontvanger aan en kan daardoor nooit schade toebrengen
• Brengt ons steeds dichter tot onszelf

Moreira Healing werkt uitsluitend op afspraak en heeft geen openingstijden! Voor het maken van een afspraak kunt u mij bereiken op telefoonnummer: +31(0)6 472 84 055 Voor meer informatie over mijn diensten kunt u een bericht sturen via het contactformulier.

Call Now Button